Nälkä – se ainainen kalastusta häiritsevä asia!

Vesillä ruoanlaitto on tärkeää jaksamisen vuoksi, ja etenkin lämmin ruoka pitää kalastajat virkeinä koko päivän. Ongelmana on, miten saada ruoka lämmitettyä nopeasti ja luontoa säästäen, niin tuulisella rannalla kuin veneessäkin. Vuosien mittaan kaikkea on kokeiltu ja niinpä keräsin omat mietteeni tähän blogiin. Kommentointi ja omien kokemusten jakaminen on sallittua. Kommentit menevät roskaposti-suodatuksen kautta, asialliset kommentit ilmestyvät viiveellä sivulle.

Nuotio, se perinteinenIMG_4976

  • Tulet on helppo tehdä rantaan, mutta avotulen teko vaatii aina maanomistajan luvan ja polttopuut, jotka tulee tuoda mukana. Kerran olimme luonnonsuojelualueella kalassa ja naapuriporukka alkoi kaataa puita nuotiota varten! Touhua ei vaan voinut katsoa vierestä ja kommentti asialliseen huomautukseen luonnonsuojelualueesta oli heti ”Miten me muka muuten saadaan makkarat paistettua?”
  • Plussaa: Makkaratikulla paistamisen mukavuus
  • Plussaa: Nokipannukahvit. Onko parempaa kahvia kuin kunnon nokipannulla keitetyt?
  • Suosittelen vain paikoissa joissa on virallinen tulentekopaikka ja puut valmiina.

Nakkitermari

  • Päivän lyhentyessä nakkitermari toimii erinomaisesti. Kotona vedenkeittimellä kiehautettu vesi termariin ja nakit kypsymään. Termarin kaivaminen esille saa hymyn kalastajan kasvoille syksyn räntäsateessa.
  • Toimii myös rannalta kalastaessa. Termari on helppo kantaa mukana.

Lämminkuppi

  • Lämminkuppi vaatii kaveriksi vain kuuman veden termarista ja on hetken sekoittelun jälkeen valmista nautittavaksi.
  • Makuja on monia. Omia suosikkejani on Kantarelli ja Tomaatti-Vuohenjuusto.

Kertakäyttögrilli

  • Näitä on tullut käytettyä paljonkin, mutta jätemäärä, sytytyksestä käyttöön menevä aika sekä paistoaika ovat surkeita.
  • Sytytysaineesta tulee makkaraan omituinen maku
  • Jätemäärä. (vaikka hiilet maatuvat vuosien aikana) Alumiini ja rautalankatuki ovat kertakäyttöroskaa. –
  • Suosittelen vain jos tarvetta grillille 1-2 kertaa vuodessa.

Trangia

  • Myös Suomen armeijan suosittelema eräkäyttöön.
  • Oikeaan ruoanlaittoon Trangia toimii erinomaisesti, sillä voi sekä keittää että paistaa. Pidemmillä retkillä kunnon kalakeitto tai makkarakeitto valmistuu helposti ja jälkiruoaksi voi paistaa vaikka lettuja.
  • Ainoa vaihtoehdoista, joka kannattaa ottaa mukaan pidemmille eräretkille.
  • Suosittelen kaasupoltinta Trangiaan.

Safire Roaster Venegrilli

  • Erinomainen ja kestävä hiiligrilli. Suurimpana miinuksena on, että yleensä hiiligrilli on parhaimmillaan kun grillattavat on syöty.
  • Hiilien sammutus ja hävitys on ongelma. Hiilien kaataminen veteen ei ole vaihtoehto, ainakaan jos käytetään brikettejä.
  • Plussaa: Mukana tuleva grilliparila on erinomainen lihalle, kasviksille ja pihville. Kalastajalle ja gourmet-kokille, joka haluaa vesilläkin vain parasta.

Lucifer Campino retki-/venegrilli

  • Pienikokoinen kaasulla toimiva grilli. Käytännössä valmis paistoon heti kun grilli on sytytetty, sytytys pietsosähköllä. Vaatii tuulisella kelillä tuulisuojan.
  • Yhdellä kaasupatruunalla grillaa makkarat ainakin 5 kertaa. Patruunan hinta ~3€.
  • Pekonilla käärityt parsat erinomaisia tällä valmistettuina!
  • Ehdoton oma suosikki!

Muista sinappi!

-Tero

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *