Gotlantiin valmistautuminen – Kelat ja vavat

10 päivää lähtöön ja yhtään ei polttele!

Tänään oli vuorossa kelojen ja vapojen pakkaus. Minulla on taimenhommissa tällä hetkellä vain haspeleita käytössä, eli huoltaminen ei ole niin tarkkaa kuin hyrrien kanssa. Viikon aikana Gotlannin merivesi tekee helposti kelasta jäykän käyttää. Kahlatessa kela on koko ajan lähellä vettä ja on vain ajan kysymys koska kela käy uimassa. Tästä syystä myös haspelit on hyvä huoltaa tiuhemmin kuin kotimaan venekalastuksessa.

Vavat tarkastin päällisin puolin että vaparenkaat ovat ehjät ja aihiot kunnossa. Kelat putsasin ja pesin jo talvella ultraäänipesurilla. Tällä kertaa ajoin myös laakerit ’Remelillä’ puhtaiksi. Remelissä kierroksia on 30000 / min joten huomaa kyllä heti jos laakerissa on vikaa, kun sormet meinaa palaa.

Keloissa käytän samaa kuitua yleensä parikin kautta, jos isompia siimakatkoja ei ole tullut. Minulla on ollut käytössä eri siimamerkkejä ja –malleja. Tällä kertaa valinta osui Powerpro Super Slick -kuituun värissä ’Aqua green’. Tuo on ollut monta kautta takuuvarmaa tavaraa haukipuolella ja normi Powerpro on ollut hyvin kulutusta kestävää myös taimenpuolella. Kun edellinen siima oli yhdessä kaudessa ihan loppu, niin valinta oli helppo.
IMG_20160403_203808

Shimanon puolalle sain mahtumaan 90 metriä 0,23mm kuitua. Itse ostan normaalisti 300 YDS. rullan kuitua, josta saa kolmeen kelaan siimat. Puolatessa käytän mittaria ja kirjaan siimarullan päälle otetun määrän.

Sitten setit vain koteloihin odottamaan lähtöä.

-Tero

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *