Kelahuoltoa reissun jälkeen

Taimenkelat pääsivät vihdoin huoltoon. Reissun jälkeen pesin kelat makealla vedellä, mutta keloihin sisälle päässyt merivesi poistuu vain kelan purkamalla. Itse puran kelat osiin ja pesen kaikki osat ultraäänipesurilla, pesuaineena tippa Fairya. Kaikki osat kestävät Fairyn, mutta minulla on myös vahvempaa pesuainetta metalliosille, jos tarvetta.

Kelojen erot tulevat hyvin esille Gotlannissa, jossa merivesi on suolaisempaa ja siinä on huomattava määrä kalkkia. Kelat uivat vedessä joka tapauksessa eri lailla kuin veneestä kalastettaessa. Keloja huolletaan useasti jo paikan päällä kevyellä iltahuollolla, jotta kelat pysyvät herkkinä ja tuntuma uistimeen säilyy. Tänä vuonna tuli selväksi omassa käytössä olleiden kelojen huoltovälien erot. Erot ovat sitä luokkaa että siirryn kokonaan Daiwan Magsealed keloihin. Kuvassa toisen valmistajan kela reissun jälkeen sekä pestynä.

Samaan aikaan Daiwan Certatelle riitti jälleen pelkkä makealla vedellä pesu. Ei ole vaikeaa ihastua Daiwan keloihin!
Jarnollakin on ollut Certate nyt kolme vuotta käytössä ja huoltoina tehty vain makeavesi huuhtelu, jos aina sitäkään..Kela toimii edelleen täydellisesti, ilman mitään huoltoja ja ongelmia!

P1000101

-Tero

#meritaimen #havsöring #meerforelle #seatrout #Daiwa #Daiwa-scandinavia #Certate #kelahuolto #reelmaintenance

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *